Altcoin-marknaden stiger när Bitcoin-dominansen faller till lägst på 12 månader

Bitcoin dominans har minskat, vilket ger altcoinmarknaden en chans att spike.

Bitcoin dominans på kryptomarknaden har sjunkit, vilket ger altcoins en liten uppsving. Detta är den lägsta Bitcoin dominansen har sjunkit på ett år

I september förra året var Bitcoin dominans 69,9%, den högsta punkten sedan 2017 första kvartalet. I maj i år sjönk dominansnivån till 67%. Just nu är Bitcoin Code dominans drygt 61%.

Medan Bitcoin har ett nuvarande marknadskapital på 213,6 miljarder dollar, är det kombinerade marknadspriset för altcoins 140 miljarder dollar, den högsta punkten på två år. Med det nuvarande totala marknadsvärdet till över 349 miljarder dollar behöver marknaden en ökning med cirka 21 miljarder dollar för att träffa 370 miljarder dollar märket som senast sett i maj 2018.

Enligt en ny Binance-rapport har altcoins sett en viss volymökning.

Rapporten säger att volymen av altcoins på Binance Futures ökade till 40% från 32% i juli

Rapporten tillägger också att altcoin-prestandan också lätt kan knytas till ökningen av användningen av Etereum-baserade decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi). Ökningen av Ethereum-aktivitet inkluderar också ETH-ackumulering och möjligheten att satsa i framtiden.

Även i juli fördubblades mängden DeFi-låsta tillgångar till 4 miljarder dollar från 2 miljarder dollar. Även 92% av Ethereum s Dapp volym härstammar från Defi .